Schaapjes tellen

We tonen in avant-première de zes nieuwste kortfilms van de makers van De geur van worteltjes. Ideale eerste filmvertoning.

Schaapjes tellen

7 minFrits StandaertBelgië, Frankrijk2015     trailer
NL GESPROKEN

Een kleine jongen kan niet slapen. Hij roept zijn vader die beneden de krant aan het lezen is. Omdat hij zijn zoon niet opnieuw een verhaaltje wil voorlezen, vertelt hij zijn zoon om schaapjes te tellen. De kleine jongen luistert flink, maar al snel zitten er tal van schapen rond zijn bed.

De handschoen

7 minClémentine RobachBelgië, Frankrijk2015     trailer
ZONDER DIALOOG

Het sneeuwt. Lily en haar grootvader maken een vogelkotje zodat de vogels de winter overleven. “Maar waar slapen alle andere dieren tijdens de koude winter?” vraagt het kleine meisje zich af. Daarom legt ze haar handschoen als onderdak in de tuin. Maar hoeveel dieren passen er in één handschoen?

Stenensoep

7 minClémentine RobachBelgië, Frankrijk2015     trailer
TER PLAATSE INGESPROKEN

De borden en buiken van alle dieren in het dorp zijn leeg, maar het is etenstijd en op televisie is er een kookprogramma. In alle huizen wordt er aandachtig geluisterd naar het recept van de dag: stenensoep. Maar door een stroompanne krijgt niemand te horen wat het geheime ingrediënt is.

Een ander paar mouwen

6 minSamuel GuénoléBelgië, Frankrijk2015
TER PLAATSE INGESPROKEN

Arthur houdt er niet van om zich aan te kleden in de ochtend. Wat zijn moeder ook probeert, elk kledingstuk is een nieuwe uitdaging. Arthur is heel vindingrijk en ontdekt steeds weer andere, leukere dingen om te doen.

Het koekje loopt altijd

8 minPascale HecquetBelgië, Frankrijk2015
TER PLAATSE INGESPROKEN

Moeder konijn bakt een koek in de vorm van een konijn. Omdat alle andere konijntjes gulzig naar het koekje staren, vlucht het vliegensvlug het bos in. Maar is het koeken konijntje ook de rondzwervende vos te slim af?

De olifant en zijn fiets

9 minOlesya ShchukinaBelgië, Frankrijk2015     trailer
ZONDER DIALOOG

Een olifant leeft tussen de mensen in de stad en werkt als straatveger. Op een dag ziet hij een gigantisch reclamebord met een fiets op. De fiets lijkt perfect voor hem. Hij moet en zal deze fiets hebben. Koste wat het kost.