Mune: de beschermer van de maan

Wijziging bij kortfilms in competitie: Zeezucht geannuleerd. Rapsodie en rose wordt hierdoor voor Mune: de beschermer van de maan vertoond. De nieuwe kortfilm van Michael Van Ostade Danse macabre gaat in première op Het Jeugdfilmfestival en wordt vertoond samen met de langspeelfilm Nr.7.

Mune: de beschermer van de maan

85 minAlexander Heboyan en Benoît PhilipponFrankrijk2015     trailer
UNIEKE VERTONING NL ONDERTITELD

Wat zou er gebeuren als op een dag de zon niet meer opkomt? Of wanneer de maan de sterren en de hemel niet meer kan verlichten? Alexandre Heboyan keert terug van Hollywood waar hij meewerkte aan onder andere Kung Fu Panda. Hij brengt nu in deze uiterst charmante animatiefilm het verhaal van Mune, de beschermer van de maan, die de zon uit de handen van de duistere krachten moet redden. Mune mag dan wel zacht overkomen. Maar zijn liefde voor de maan en het meisje van zijn dromen maken van hem een onstuitbare superheld.

Rapsodie en Rose

14 minBram MondyBelgië2015
UNIEKE VERTONING

George woont in een bejaardentehuis en denkt aan zijn geliefde vrouw Lou-Lou, met wie hij vroeger optrad als muzikaal duo. Rhapsody in Pink vertelt een ontroerend levensverhaal in een speels en surrealistisch landschap.