No.7

Wijziging bij kortfilms in competitie: Zeezucht geannuleerd. Rapsodie en rose wordt hierdoor voor Mune: de beschermer van de maan vertoond. De nieuwe kortfilm van Michael Van Ostade Danse macabre gaat in première op Het Jeugdfilmfestival en wordt vertoond samen met de langspeelfilm Nr.7.

No.7

82 minJohn Kenn MortensenDenemarken2015
UNIEKE VERTONING

Ole en Jamie zijn beste vrienden en klasgenoten. Ze leven in een normale stad en gaan naar een normale school. Maar op een morgen voorspelt Agnes het zusje van Ole een ongeluk op school. Jamie had al een bijzondere interesse voor paranormale krachten en gelooft nu helemaal dat Agnes helderziend is. De twee vrienden trekken samen uit op onderzoek. Mortensen is schrijver en illustrator van heel wat spannende boeken en doet ook met deze film het publiek lekker griezelen.

Danse macabre

20 minMichael Van OstadeBelgië2016     trailer
PREMIERE NL GESPROKEN

Om echt te kunnen leven, moet je de dood in de ogen durven staren. Danse Macabre is een jeugdig avontuur over een bang, jong meisje, Esther, die alles in haar macht doet om zelfs niet vluchtig te hoeven kijken. Ze loopt weg van haar verplichting dat op zijn beurt een reeks vreemde ontmoetingen teweeg brengt. Een verhaal over de angst van het ongekende en de aanvaarding van het onvermijdelijke, Danse Macabre is een fantastische kijk op het leven op school.