Onder de sterren was ik thuis

Op televisie zijn de beelden van de vluchtelingencrisis alomtegenwoordig. In deze ontroerende reeks docu’s kijken we mee vanuit het perspectief van drie bijzondere kinderen.

Onder de sterren was ik thuis

21 minAnneloor van HeemstraNederland2014     trailer
NL GESPROKEN NL ONDERTITELD

Ilia heeft heimwee naar zijn leven in Afghanistan. Ook al werd hij geboren in de oorlog, hij woonde er in een groot huis samen met zijn vader, moeder, broers en zus. Nu is Ilia hier, samen met zijn zieke moeder, in een kamertje zo klein als een inloopkast. De rest van het gezin mag niet bij hen wonen. In een asielzoekerscentrum wonen is ronduit rottig, vindt Ilia. Dat wil hij andere kinderen laten zien.

SOS vriendschap

18 minEls van DrielNederland2015
NL ONDERTITELD

“Ze zijn ons niet tot last. Het zijn mensen met een hart en een ziel en allemaal hebben ze een talent.” Dat zegt de twaalfjarige Letizia over de bootvluchtelingen die bijna dagelijks op haar eiland Sicilië aankomen. Daar zitten ook jongeren tussen, die alleen zijn. Letizia vangt hen op, samen met haar ouders. De jongens beschouwen Letizia als een zusje en vertellen haar hun bijzondere verhalen. Wie is bijvoorbeeld Mohammed uit Mali, die zo van roze spulletjes houdt?

De leeuw en de dappere muis

20 minEls van DrielNederland2014
NL ONDERTITELD

Nora is negen jaar als een raket haar huis in Homs, Syrië, verwoest. Haar kat wordt bedolven onder het puin en is dood. Nora moet vluchten en mag maar één koffertje met wat kleren meenemen. Ze woont nu in een vluchtelingenkamp in Jordanië. Pas na maanden begint ze zich opnieuw veilig te voelen, maakt ze nieuwe vriendinnen en vindt ze een nieuw katje… Nora durft weer te dromen van een toekomst waarin haar liefde voor tekenen een grote rol speelt. ‘’Lang leve de kunst”, zo moet haar toekomstige kunstacademie voor meisjes gaan heten. En zij wordt de directeur. In een vredig Syrië.