Peters

Regisseur Erik Van Looy en stand-upcomedian Kamal Kharmach zorgen ervoor dat alles sportief verloopt tijdens Het Jeugdfilmfestival.

Kamal Kharmach
Kamal Kharmach is als ex-vrijwilliger zeer vertrouwd met Het Jeugdfilmfestival. Hij studeerde af als econoom aan de Universiteit van Antwerpen, werkte als journalist bij StampMedia en was zelfs directeur van Vlaams-Marokkaans culturenhuis Daarkom. In 2014 werd hij als rookie stand-upper tweede in Humo’s Comedy Cup. We kennen Kamal vooral van zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld, waar hij het tot in de finaleweken schopte. In 2016 maakte Kamal zijn filmdebuut in Everybody Happy van Nic Balthazar. We hebben het laatste van Kamal zeker nog niet gezien!

“Vaak wordt er gezegd dat de jeugd het altijd beter weet. Dat is niet altijd waar, behalve bij het Jeugdfilmfestival.”

Erik Van Looy
Erik Van Looy is een filmregisseur en studeerde aan het RITCS in Brussel. In 1993 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm Ad Fundum. Zijn eerste grote filmsucces kende hij met De Zaak Alzheimer, een verfilming van de gelijknamige roman van Jef Geeraerts. De film trok meer dan 700.000 bezoekers. Ook de meest succesvolle Belgische film staat op naam van Erik Van Looy. Loft werd door meer dan 1 miljoen mensen in de bioscoop bekeken. In 2016 kwam zijn laatste nieuwe film De Premier uit in de bioscoop. Op televisie kennen we hem vooral als de presentator van De Slimste Mens ter Wereld.

“Wie wil er niet eeuwig jong blijven? Dat kan, elk jaar, op het Jeugdfilmfestival! Ik zal er zijn. Hopelijk de jeugd ook!”